Activiteiten

Dat jij als mens kan groeien, vinden we bij viio essentieel.
Dat je nieuwe kennis opdoet en vaardigheden ontwikkelt, hoort daar natuurlijk bij.
We willen je echter ook de kans bieden om de wereld te verkennen en zo jezelf te ontdekken.
Dat doen we onder meer aan de hand van een aantal sportieve en culturele activiteiten.

 

Uitstap naar Borgloon met 4BT: fruitveiling Belorta en de Stroopfabriek.

 

Sportdag 1ste graad

 

De leerlingen van 4MW organiseerden een 'Christmas party' voor hun grootouders. Het werd een gezellige voormiddag met een tasje koffie, zelfgemaakt gebak en spelletjes.

 

Teambuilding

 

Dag van de basisopties.

 

4 hw viio Tongeren, kunstroute en modemuseum in Hasselt.

 

Tijdens de week tegen armoede kregen de leerlingen van het 3de jaar uitleg over de werking van Sint Vincentius. Zoals elk jaar zamelden de leerlingen en de personeelsleden van viio hygiënische en onderhoudsproducten in voor Sint Vincentius Tongeren.

 

Bezoek Gallo-Romeins museum Tongeren

 

Leerlingen van 6 Economie viio Tongeren bezochten Nike.

 

Dag van de klassieke talen

 

Gisteren vierden onze leerlingen het einde van de eerste graad tijdens de Goodbye Second Year party!

 

Gisteren deden de leerlingen van het eerste jaar van viio Tongeren mee aan de scholenveldloop in Tongeren.
De podiumplaatsen bij de categorie 'meisjes van het 1ste jaar secundair' werden alle drie ingenomen door meisjes van viio:
1. Florance Jossa
2. Noa Goossens
 3. Ella Halders
Bij de categorie 'jongens van het 1ste jaar secundair' wisten Thomas Bollen en Thor Lauwers de tweede en de derde plek te veroveren.
Een dikke proficiat aan alle deelnemende leerlingen!

 

Griekse dag

 

The Challenge - woensdag waren de leerlingen van de eerste en de tweede graad van viio Tongeren aan de beurt om te 'strijden' voor hun jaar.
Op basis van hun eigen interesses en talenten kozen ze voor een challenge. Als team robinson, smaakmakers, team techniek, creativo's, notenkrakers, hersenspinners en sportfreaks gingen ze verschillende uitdagingen aan. Een bijkomend doel was om leerlingen van de andere klassen beter te leren kennen, waardoor vooroordelen kunnen verdwijnen. Zo droeg deze activiteit bij aan een positief schoolklimaat, waarbij we een sterk signaal gaven naar diversiteit.

 

De basisoptie 'Moderne talen' zit vol verrassingen: zo hebben Zoe, Camilla en Tia de klas vandaag meegenomen naar Ecuador. De les werd opgebouwd rond het feesten, in het bijzonder rond het feest ‘Fietsta de las Guaguas’. Hiervoor mochten de leerlingen ‘guaguas de pan’, broodpopjes, versieren. Als afsluiter gaf de mama van Camilla nog extra uitleg over haar geboorteland.

 

Carnaval op school.

 

Teambuilding 1ste graad

 

Landenbuffet 4STW - De leerlingen werkten in groepjes een land creatief uit, kookten een typisch gerecht en presenteerden hun werk. Tijdens het landenbuffet mochten personeelsleden komen proeven van hun kookkunsten én lekker dat het was!

 

De leerlingen van 6 Verzorging en 6 Verkoop viio Tongeren gingen naar Brussel. Voormiddag maakten ze kennis met onze hoofdstad; in de namiddag brachten ze een bezoek aan het federaal parlement.

 

Leerlingen van het 6de jaar waren een dagje onderzoekers aan de UHasselt. Ze analyseerden onder andere DNA-profielen.

 

viio+ blind typen