Activiteiten

Dat jij als mens kan groeien, vinden we bij viio essentieel.
Dat je nieuwe kennis opdoet en vaardigheden ontwikkelt, hoort daar natuurlijk bij.
We willen je echter ook de kans bieden om de wereld te verkennen en zo jezelf te ontdekken.
Dat doen we onder meer aan de hand van een aantal sportieve en culturele activiteiten.

Voor meer activiteiten en sfeerbeelden, volg ons op Facebook en Instagram

 

Ieder schooljaar krijgen alle leerlingen van onze school de kans om op een interactieve manier te proeven van de verschillende studiedomeinen op onze school tijdens de ‘dag van…’. Aan de hand van creatieve activiteiten, workshops en lezingen word je ondergedompeld in de wereld van de talen, economie en cultuur.

Hiernaast organiseren we voor de leerlingen van het tweede jaar ‘de dag van de basisopties’. Op deze dag leer je je gekozen basisoptie in praktijk nog beter kennen. Leerlingen van de basisoptie maatschappij en welzijn maken bijvoorbeeld een uitstap naar het reuzenhuis waar ze zich inleven in de wereld van een peuter.

 

Elk schooljaar zijn er leerlingen die graag deel uitmaken van de leerlingenraad. In onze school hebben we twee leerlingenraden, eentje voor de eerste drie leerjaren en eentje voor de hogere jaren.
Het zijn telkens twee fijne groepen van leerlingen die zich willen inzetten om het schoolleven aangenamer te maken.

De leerlingenraden organiseren verschillende activiteiten die jaarlijks terugkeren. Zo doen ze iedere keer mee met de ‘dag van de jeugdbeweging’, de ‘pyjamadag’, of kan je een vriend/vriendin verrassen met een roos bij Valentijn.
Om de twee jaar organiseert de leerlingenraad ook een heus schoolfestival voor leerlingen en personeel. Dit gaat door op onze groene ruimte.. Een avondje plezier met je vrienden op school, leuk toch!

Daarnaast hebben de leerlingenraden ook inspraak op school. Zo zijn de kledingregels die er momenteel zijn in onze school uitgewerkt in samenspraak met de leerlingen.

Stel je kandidaat als jij ook wil deel uitmaken van dit leuk team!

 

Tijdens de pauzemomenten kan je je batterijen opladen in onze groene omgeving met een gezellige babbel, een potje voetbal, een korte wandeling, een picknickmoment met je vrienden…

Ook tijdens de lesuren trekken onze leerkrachten regelmatig naar buiten. Ideaal om je hersenen veel zuurstof en inspiratie te geven! Onze eigen buitenklas, het grasveld en de speelplaatsen bieden creatieve opties om op een interactieve manier buiten de vier klasmuren te breken. De combinatie van de frisse buitenlucht en natuurlijk daglicht zorgen hier bovenop nog voor een betere concentratie.